E diel, 9 Maj, 2021

Si të luash shah

Nëse keni parë “The Queen’s Gambit”, në një moment ju ka lindur me siguri dëshira për të mësuar ose për të luajtur sërish shah....

Historia (e f rikshme) pas simbolit të berberëve

Simboli i berberëve është një trashëgimi nga një epokë (fatmirësisht) e shkuar e cila daton kohë më parë, kur njerëzit shkonin te berberët jo...

Historia që qëndron pas pikturës që shokoi botën

“Kjo është ajo çfarë një grua me shpirtin e Cezarit mund të arrijë “! Këto fjalë i përkasin Artemisia Gendileski. Emri i saj mbeti “i...

Një shqiptar në planetin Mars, kush është 17-vjeçari që fitoi konkursin e NASA-s

Në vitin 2020 para se raketa AtlasV të niset për në planetin Mars, NASA hapi konkurs për të gjithë banorët e botës në rast...

Jo vetëm kulla ‘Eifel’… edhe ky ushqim francez do të mbrohet nga UNESCO

Franca është e famshme për shumë produkte të sajat origjinale dhe për shumë vepra apo kryevepra arti me famë në botë. Shumë prej tyre janë...