24 vite nga tragjedia e Qafë Shtamës, ku humbën jetën 23 persona

Më 29 prill 1997 Burreli do të tronditej nga një shpërthim i fuqishëm që ndodhi në malin e Qafë Shtamës.

Banorë të fshatit Selixë kishin shkuar për të mbledhur gëzhoja në depot e armatimeve, me qirinj në dorë edhe pse ‘notonin’ mbi barut.

Një pakujdesi apo një shkëndijë që akoma nuk dihet se çfarë ndodhi atë natë. bëri që dy tunele të shpërthenin duke lënë pas 23 viktima.

Edhe pse kanë kaluar 24 vite akoma nuk janë gjetur eshtrat e të gjithë personave që kanë humbur jetën,  në 2019  gjatë pastrimit të  tunelit u gjetën disa eshtra të tjera.

Personat që kanë humbur jetë janë:

 1. Liljana Selman Dishani, 25 vjeç
 2. Artan Lik Dishani, 19 vjeç
 3. Arben Lik Dishani, 14 vjeç
 4. Nurije Lik Dishani, 16 vjeç
 5. Sherif Hazis Dishani, 37 vjeç
 6. Zylfe Hazis Dishani, 30 vjeç
 7. Majlinda Halit Dishani, 22 vjeç
 8. Etmond Besnik Dishani, 16 vjeç
 9. Ramiz Dyl Dishani, 17 vjeç
 10. Dëshira Murat Dishani, 17 vjeç
 11. Lulzim Murat Dishani, 13 vjeç
 12. Trëndafile Zenel Dishani, 13 vjeç
 13. Rabije Zenel Dishani, 16 vjeç
 14. Myrvete Zenel Dishani, 10 vjeç
 15. Fitim Demir Dishani, 20 vjeç
 16. Ferit Hysen Rama, 33 vjeç
 17. Fatime Qazim Uka, 42 vjeç
 18. Vera Ferit Uka, 17 vjeç
 19. Agim Rifat Barçi, 33 vjeç
 20. Esat Osman Haxhia, 19 vje
 21. Allaman Kurti, 34 vjeç
 22. Eglantina Allman Kurti, 14 vjeç
 23. Ruzhdije Allaman Kurti, 12 vjeç
Për t’u bërë pjesë e grupit të “Maska.al” dhe page ne FB mjafton të klikoni: Join Group dhe Like Page kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Advertisement