Oferta tunduese/ Britania ofron 5 mijë paund nëse pranon të riinfektohesh me COVID-19

Njerëzit e rinj që janë rikuperuar nga Covid-19 do të infektohen qëllimisht si pjesë e një studimi shkencor dhe për këtë do të paguhen 5 mijë paund.

Qëllimi do të jetë të zbulohet se si reagojnë sistemet e tyre imune ndaj ekspozimit ndaj virusit për herë të dytë. Vullnetarët do të jenë të moshës 18-30 vjeç dhe do të marrin pjesë në provën e ‘sfidës njerëzore’ të Universitetit të Oksfordit.

Sipas Metro.uk, të gjithë pjesëmarrësit do të jenë infektuar natyrshëm më parë dhe do të ri-infektohen në një mjedis të sigurt dhe të kontrolluar. Ata do të futen në karantinë për 17 ditë ndërsa do të kujdesen nga studiuesit në një spital derisa të rezultojnë negativ.

Këto lloje studimesh ‘sfidë njerëzore’ janë përdorur më parë në zhvillimin e mëtejshëm të trajtimeve për gjëra të tilla si malaria, tuberkulozi, tifoja, kolera dhe gripi.

Profesorja Helen McShane tha: ‘Studimet e sfidave na tregojnë gjëra që studimet e tjera nuk munden sepse, ndryshe nga infeksioni natyror, ato kontrollohen fort. Kur të ri-infektojmë këta pjesëmarrës, ne do të dimë saktësisht se si sistemi i tyre imunitar ka reaguar ndaj infeksionit të parë COVID, saktësisht kur ndodh infeksioni i dytë, dhe saktësisht sa virus kanë marrë.

Kërkimet e fundit kanë treguar se një infeksion i mëparshëm i koronavirusit nuk i mbron plotësisht të rinjtë nga ri-infektimi. Sipas një studimi vëzhgimi të më shumë se 3,000 anëtarëve të shëndetshëm të Trupave Detare të SHBA, shumica e të cilëve ishin të moshës 18-20 vjeç, midis majit dhe nëntorit 2020, rreth 10% (19 nga 189) e pjesëmarrësve të cilët kishin qenë më parë të infektuar me Sars -CoV-2 (seropozitiv) u infektua përsëri.

Edhe pse studimi ishte në rekrutë të rinj, të aftë, kryesisht meshkuj, studiuesit besojnë se rreziku i ri-infektimit do të zbatohet për shumë të rinj. Sidoqoftë, shkallët e sakta të ri-infektimit nuk do të zbatohen në mjedise të tjera, për shkak të kushteve të mbingarkuara të jetesës në një bazë ushtarake dhe kontakteve të ngushta personale të kërkuara për trajnimin bazë që mund të kontribuojnë në një shkallë më të lartë të infeksionit sesa diku tjetër.

 

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Maska.al” dhe page ne FB mjafton të klikoni: Join Group dhe Like Page kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Advertisement